Canon Medical Systems
01135
Київ
вул. Григорія Андрющенка, 7/19
pr@inmedua.com
https://www.canon-medical.com.ua/img/header/Logo_Canon_Medical_Systems_2018.svg

Компанія Canon Medical Systems виступила генеральним партнером радіологічної науково-практичної конференції в Одесі


Для розповсюдження зверніться до нашої контактної особи pr@inmedua.com

В Одесі пройшла чергова радіологічна науково-практична конференцію з міжнародною участю

Цього року науково-практична конференція з міжнародною участю, яка пройшла в Одесі 20-21 вересня на базі пансіонату «Совіньйон», була присвячена помилкам променевої діагностики захворювань різних органів та систем.

Вже традиційно організаторами конференції виступили Харківська медична академія післядипломної освіти, Асоціація радіологів України, Всеукраїнська асоціація рентгенологів, Національна медична академія післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика в партнерстві з ВІЦ «МЕДИЦИНА УКРАЇНИ».

Компанія Canon Medical Systems вже традиційно виступила генеральним партнером заходу.

За два дні конференцію відвідало близько 350 осіб. Це більше, ніж минулого року, тому що цьогорічна тематика конференції є дуже актуальною.

Наукова програма конференції цього року почалася з блоку коротких доповідей про новітні технології радіологічної візуалізації, роль радіології в забезпеченні ефективності медичної допомоги населенню, основні напрямки підвищення ефективності самої променевої діагностики та зменшення кількості радіологічних помилок, зокрема з залученням до цього штучного інтелекту.

Учасники конференції змогли вперше в Україні почути презентацію революційних можливостей комп’ютерної томографії майбутнього від головного спеціаліста з клінічного навчання з комп’ютерної томографії компанії Canon Medical у Європі Cornelis Verlooij (Нідерланди), який розповів про комп’ютерний томограф Aquilion Precision.

Унікальні характеристики Aquilion Precision не мають аналогів в світі. Aquilion Precision забезпечує неймовірну якість зображення, яку ще не отримували ні на жодному КТ, при збереженні низької дози опромінення.

Aquilion Precision - 160 зрізова система з унікальним елементом детектора 0,25 мм, високою роздільною здатністю та унікальною якістю зображення.

Щоб учасники конференції могли познайомитися з більшою кількістю помилок в цьогорічну програму було включено наукову сесію з короткими доповідями. Вже традиційно конференція завершилася шістьма майстер-класами, на яких слухачі мали можливість поглибити свої знання в різних розділах радіології, та прийняттям резолюції, зміст якої розміщено нижче. Зокрема, в ній знайшло відображення бажання українських радіологів разом з міжнародною радіологічної спільнотою відмічати професійні свята. Тому на 8 та 9 листопада заплановано провести в Яремче семінари для рентген-лаборантів, радіологічних технологів, радіологів та лікарів, які направляють на радіологічні дослідження, присвячені Міжнародному дню радіології.

Висновки:
Науково-практична конференція «Помилки променевої діагностики захворювань різних органів та систем» планується для широкого кола фахівців: спеціалістів рентгенологів, лікарів ультразвукової діагностики, ортопедів-травматологів, педіатрів, лікарів сімейної практики, хірургів, неврологів, геронтологів.

Спеціалісти-радіологи лікувально-профілактичних, наукових установ Міністерства охорони здоров'я та Академії медичних наук України, заслухавши та обговоривши лекції та доповіді учасників конференції, констатують, що в останні роки в медичних закладах постійно збільшується число променевих діагностичних досліджень, в тому числі УЗД, КТ, МРТ, проте використовуються вони не завжди за клінічними показаннями. Незважаючи на активне впровадження в Україні нових рентгенівських і ультразвукових технологій та сучасних методів променевої діагностики, національні консенсуси та нормативні діагностичні стандарти променевої діагностики ще не розроблені, надані рекомендації стосовно променевої діагностики в затверджених клінічних протоколах клініцистів на жаль не відповідають дійсності, тому що розроблялись без участі фахівців з променевої діагностики. Крім того, потребують суттєвих змін та узгоджень нормативні документи, які регулюють діяльність відділень променевої діагностики у медичних закладах різних рівнів.

Дякуємо організаторам та чекаємо зустрічі наступного року!