Canon Medical Systems
01135
Київ
вул. Григорія Андрющенка, 7/19
pr@inmedua.com
https://www.canon-medical.com.ua/img/header/Logo_Canon_Medical_Systems_2018.svg

Інноваційні можливості мультипараметричних ультразвукових технологій від Canon Medical Systems


Для розповсюдження зверніться до нашої контактної особи pr@inmedua.com

Інноваційні можливості мультипараметричних ультразвукових технологій від Canon Medical Systems

Програму дводенної Всеукраїнської школи ультразвукової та функціональної діагностики, яка проходила 17-18 квітня в рамках X Ювілейного Міжнародного медичного Форуму відкрила доповідь «Нові можливості сучасних ультразвукових систем Canon Medical Systems у мультипараметричних ультразвукових дослідженнях».

Олександр Солодовник, лікар з ультразвукової діагностики клініки «Онко Консалтинг Центр» (Київ) розкрив тему на прикладі актуальної проблеми раку передміхурової залози, який є найпершою причиною чоловічої летальності від онкологічних захворювань.

Мультипараметричний підхід полягає у використанні певної послідовності та взаємодоповнюючому об’єднанні декількох параметрів сучасного УЗ-апарата під час одного дослідження пацієнта. Для всебічної УЗ-діагностики простати використовуються, зокрема, допплерографія у режимах CDI, PD, ADF, завдяки чому можна візуалізувати найменші судини і кровотоки.

Інноваційна технологія від Canon Medical Systems Superb Microvascular Imaging (SMI) дає можливість кодувати кровотоки із мінімальною швидкістю 0,4–4 см/с, які раніше не візуалізувалися. При цьому зберігається висока якість базового сірошкального відображення. Найінформативніші технології Canon пропонують SMI до 60 кадрів на секунду.

Наприклад, монохромний SMI (mSMI) дає змогу визначити навіть надмалий кровотік у родимці.

Сучасні УЗ-апарати Canon Medical Systems (Солодовник О.В. працює на апараті Aplio 500) є лідерами на ринку УЗ-систем за такими параметрами, як високочутливі доплерівські режими (CDI, PD, ADF, iSMI), компресійна еластографія (Strain Elasto), еластографія зсувної хвилі (SWE); еластометрія в реальному часі (2D-SWE); аттенуація (коефіцієнт згасання — АС хвилі).

При виявленні пухлини простати золотим стандартом подальшої діагностики є біопсія. Трансректальна біопсія проводиться під контролем УЗД. Відповідно до рекомендацій МОЗ України забір матеріалу проводиться щонайменше з 12 точок. Проте дані багатьох досліджень показали низьку специфічність та чутливість базового сірошкального УЗ-зображення стосовно вогнищевих змін паренхіми передміхурової залози.

Тому сучасним стандартом неінвазивної діагностики раку передміхурової залози на сьогодні є мультипараметрична МРТ. Враховуючи ці дані Canon Medical Systems створила революційну технологію поєднаної візуалізації для прицільної навігації Smart #Fusion.

Методика цього обстеження полягає в об’єднанні двох модальностей МРТ та УЗД — в ході обстеження в сірошкальному режимі поєднуються ультразвукове та МРТ зображення. Після чого лікар-радіолог проводить прицільну біопсію у вказану зону інтересу під ультразвуковим контролем. Мультипараметричний підхід полягає в одночасному використанні технологій Smart Fusion, базового сірошкального зображення високої роздільної здатності, доплерівських режимів (CDI, PD, ADF, iSMI), еластографії (Strain Elasto, SWE), еластометрії із зображеннями високої роздільної здатності, отриманими на МРТ.

За європейськими протоколами при підвищеному рівні ПСА пацієнта одразу скеровують на мультипараметричне МРТ для виявлення локалізації підозрілих ділянок, що стає базою для подальших досліджень. В Україні, на жаль, МРТ-дослідження не є провідним стандартом діагностики раку передміхурової залози і, зазвичай, його (МРТ) проводять пацієнтам на пізніх стадіях захворювання. Саме це у поєднанні із недосконалою системою діагностики в цілому призводить до виявлення захворювання на пізніх стадіях і гірших прогностичних наслідків дя пацієнтів.

На базі «Онко консалтинг центру» організован тренінг-центр, де фахівці мають можливість ознайомитися з новітніми діагностичними технологіями та їх практичним оволодінням.