Canon Medical Systems
01135
Київ
вул. Григорія Андрющенка, 7/19
pr@inmedua.com
https://www.canon-medical.com.ua/img/header/Logo_Canon_Medical_Systems_2018.svg

Очищення та стерилізація системи МРТ


Для розповсюдження зверніться до нашої контактної особи pr@inmedua.com

Тут, у Canon Medical, ми робимо все можливе, щоб полегшити вплив COVID-19 на вашу роботу. Навіть у розпал таких складних часів, ми залишаємось вашим відданим партнером, керуючись нашою філософією Made for Life. Ніщо не повинно стояти між вами та важливою роботою, яку ви виконуєте, саме тому ми продовжуємо прискорювати доставку деталей, підтримувати виробництво та забезпечувати мобільні рішення, де це можливо. Ми також продовжуємо уважно стежити за ситуацією, як в Японії, так і в усьому світі, і діятимемо відповідно до оновлення інформації.

Очищення та стерилізація системи

Ця система є некритичним медичним приладом за класифікаційною схемою Шполдінга, і вона не була розроблена таким чином, щоб допускати дезінфекцію або стерилізацію всієї системи. Однак можлива дезінфекція деяких частин системи, наприклад, зовнішніх поверхонь. Якщо в системі присутня кров або інші потенційно інфекційні матеріали, проводите дезінфекцію відповідно до процедур, описаних у цьому підрозділі.

ОБЕРЕЖНО

  1. Не занурюйте частини системи або її аксесуарів ні в які розчини, як дезінфікуючий засіб. Це може призвести до їх пошкодження.
  2. Система не є вибухобезпечною. Не використовуйте легкозаймисті або вибухонебезпечні гази поблизу системи. Якщо легкозаймистий або вибухонебезпечний в систему потрапляють гази, може статися пожежа чи вибух.
УВАГА
  • Щоб запобігти зараженню, обов’язково дотримуйтесь наступних запобіжних заходів.
  1. Одягайте захисні рукавички під час чищення або дезінфекції, зокрема крові, блювоти або інших інфекційних матеріалів.
  2. Одягайте нові захисні рукавички при кожному чищенні або проведенні дезінфекції.
  • Не стерилізуйте саму систему. Інакше система може бути пошкоджена.

Очищення котушок

Витріть бруд із поверхні котушки сухою тканиною. Якщо бруд погано відтирається, усуньте його відповідно до описаних нижче процедур.

УВАГА

  1. Не стерилізуйте блок котушки, обробляючи її високою температурою або газоподібним етиленоксидом. Інакше елементи всередині котушки можуть зіпсуватися, а смола деформуватися.
  2. Не використовуйте бензин, розчинники, тощо. Леткі рідини можуть призвести до знебарвлення, спотворення, псування та пошкодження смоляної секції.
  3. Не тріть поверхню котушки сильно. Її вкрито м’яким амортизуючим матеріалом. Якщо часто сильно терти поверхню котушки вона може пошкодитися.
  • Очищення спиртом

Використовуйте марлю змочену етиловим спиртом, розведеним у воді у пропорції 7:3. Викрутіть її як слід і витріть плями. Після очищення залиште котушку сохнути на повітрі принаймні протягом доби, щоб гарантувати повне висихання.

УВАГА. Не протирайте спиртом частини з клейкими матеріалами (наклеєними етикетками, липучками, тощо) Такі частини можуть зіпсуватися.

  • Очищення водою

Водою можна очищати всі частини котушки. Використовуйте бавовняну тканину тощо, змочену водою. Викрутіть її як слід і витріть плями. Після очищення дайте котушці висохнути на повітрі.
Очищення гентрі, терапевтичного столу та матраців.

Для очищення гентрі, терапевтичного столу та матраців рекомендується використовувати м’який миючий засіб або етиловий спирт, розведений у воді в пропорції 7:3.

УВАГА

  1. Слідкуйте за тим щоб не пролити розчин йоду на матрац, терапевтичний стіл або гентрі. Розчин йоду неможливо видалити повністю навіть спиртом.
  2. Не використовуйте спирт для чищення таких акрилових деталей як кришки проекторів позиціонування та фантомів. Спирт знебарвлює й пошкоджує акрилові деталі.

З англомовним оригіналом інструкції з дезинфекції систем МРТ можна ознайомитись з цим посиланням.