Canon Medical Systems
01135
Київ
вул. Григорія Андрющенка, 7/19
pr@inmedua.com
https://www.canon-medical.com.ua/img/header/Logo_Canon_Medical_Systems_2018.svg

У Ковельському МТМО рятуватимуть життя завдяки новітній ангіографічній системі Infinix-i Core+


Для розповсюдження зверніться до нашої контактної особи pr@inmedua.com

У Ковельському МТМО рятуватимуть життя завдяки новітній ангіографічній системі Infinix-i Core+

Як свідчать статистичні дані, основна частка усіх смертей, зафіксованих в Ковельському районі, припадає на хвороби системи кровообігу, які в загальній структурі смертності займають понад 77%.

При цьому померлі від ішемічної хвороби серця становлять понад 85% від випадків смерті, причиною яких стали хвороби системи кровообігу, а померлі від цереброваскулярних захворювань – понад 8 %.

Висока смертність від серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань, зростання інвалідності потребує покращення рівня діагностики та лікування, що підтверджує доцільність впровадження нових технологій в їх лікуванні, зокрема комп’ютерної ангіографії.

Саме тому у рамках реалізації Субпроекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області» в центральній районній лікарні Ковельського МТМО встановлена рентген-ангіографічна система Infinix-i Core+ INFX-8000V/G3, Canon Medical (Toshiba Medical).

Вона дозволить проводити своєчасну діагностику серцево-судинної і судинно-мозкової патології і за короткий проміжок часу визначити локалізацію та обрати правильний метод подальшого лікування.

На заході був присутній і голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко. Він зауважив, що це реальний приклад успіху медичної реформи.

— Законодавець правильно налаштував – потрібно оптимізувати систему охорони здоров’я. На Волині буде цілком спроможна система амбулаторій. А це вже третинний рівень ми бачимо, високотехнічні операції. Сьогодні в нас апаратура не гірша ніж в столиці, завдяки кредитам Світового банку. Це і є рух вперед, - зауважив Олександр Ілліч.

Завдяки ангіографу у медиків з'явилася можливість проведення високотехнологічних оперативних втручань та досліджень з контрастом під рентгенівським контролем всіх органів і систем організму, рентгенохірургічних втручань на судинах серця, головного мозку, аорті та її гілках, органах малого тазу, магістральних судинах, кінцівках при наданні невідкладної медичної допомоги пацієнтам з гострими коронарними синдромами, інфарктом міокарду, кардіогенним шоком та іншою життєво загрозливою кардіологічною патологією.

Народний депутат України Степан Івахів, який був присутній на відкритті, зауважив, що Ковельське МТМО один з найкращих медичних закладів на Волині:

— Сьогодні ми спостерігаємо яскравий приклад змін в медицині. Це не щось там на словах, а конкретно в місті Ковелі ми бачимо кабінет з високоякісним обладнанням. Нам зробили екскурсію всією лікарнею – і вона зразкова, сучасна, потужна. Найбільше тішить те, що разом з наповненням матеріально-технічної бази керівництво обирає і висококваліфікованих медиків.

На відкриття завітав і заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський.

— Приємно, що Волинь розвивається. Але лікуватиме людей не ця залізяка, а медики. А лікарі у вас хороші, одразу видно. Не було б цього колективу – не було б сенсу у цьому апараті, - зауважив заступник міністра.
Щороку кількість хворих, які потребують ангіографії та коронарографії, становить в межах 600 осіб, в тому числі пацієнтів з ураженням серця – 400 чоловік, ураження нервової системи – 30 чоловік, ураження периферичних судин – 150 чоловік, ураженням нирок – 45 чоловік.

Очікуване завантаження ангіографа: проведення коронарографії, ангіографії судин різних органів – 720-840 чоловік у рік; проведення стентування – приблизно 200 осіб у рік..