Canon Medical Systems
01135
Київ
вул. Григорія Андрющенка, 7/19
pr@inmedua.com
https://www.canon-medical.com.ua/img/header/Logo_Canon_Medical_Systems_2018.svg

Ультразвукова диференційна діагностика об'ємної патології матки та придатків в ургентній гінекологічній практиці


Для розповсюдження зверніться до нашої контактної особи pr@inmedua.com

Ультразвукова диференційна діагностика об'ємної патології матки та придатків в ургентній гінекологічній практиці

24 жовтня відбулася школа з ультразвукової діагностики на базі ОКЛ імені М. І. Пирогова, місто Вінниця. Організатором виступила компанія Canon Medical.

Про «Ультразвукову диференційну діагностику об'ємної патології матки та придатків в ургентній гінекологічній практиці» розповіла кандидат медичних наук – Волик Неля Кузьмівна, Київ.

Послухати лектора приїхали фахівці із усієї Вінниччини.
Кількість бажаючих відвідати лектора виявилась значно більшою, аніж очікувалось. Замість заявлених 100 осіб, зареєструвалося 142 учасника!

Неля Кузьмівна розпочала свою лекцію із основних факторів, які мають першорядне значення для точної інтерпретації діагностичних УЗ-зображень:

Діагностичний підхід до жінок з синдромом гострих тазових болів є однією з найбільш складних проблем, що зустрічаються в повсякденній практиці. Аналіз клінічних даних включаючи анамнез, вік, фактори ризику, тривалість чи рецидиви болю, попередні гінекологічні проблеми, а також результати лабораторних досліджень – фактично мають першорядне значення для постановки діагноза, проте симптоми захворювання і фізикальне обстеження іноді є сумнівними, тому саме ультразвукове дослідження органів малого тазу є невід’ємною частиною діагностичних заходів при виникненні синдрому гострого тазового болю. Разом з тим для правильної інтерпретації ультразвукових діагностичних зображень необхідно використання обладнання експертного класу.

У продовження доповіді на конкретних клінічних прикладах лектор розповіла, що може стати причиною та спровокувати гострі тазові болі у жінок. Були розглянуті основні причини виникнення тазових болей, серед них перекрут яєчника, апоплексія яєчника, міома матки, позаматкова вагітність, рак тіла матки та інші.

Лекція викликала велику зацікавленість серед профільних спеціалістів. Всі присутні отримали багато корисної інформації, мали змогу побачити можливості сучасних ультразвукових систем при обстеженні органів малого тазу у жінок, та почули від кандидата медичних наук, як проводити диференціальний діагноз в складних випадках. Кожен учасник отримав сертифікат про проходження теоретичного курсу на тему «Ультразвукова диференційна діагностика об'ємної патології матки та придатків в ургентній гінекологічній практиці».

Дякуємо лектору, кандидату медичних наук – Волик Неллі Кузьмівні та всім відвідувачам УЗ школи!

Чекаємо нових зустрічей з Вами!