Canon Medical Systems
01135
Київ
вул. Григорія Андрющенка, 7/19
pr@inmedua.com
https://www.canon-medical.com.ua/img/header/Logo_Canon_Medical_Systems_2018.svg

Доступне та високонадійне відновлене обладнання Secondlife від Canon Medical Systems Europe


Для розповсюдження зверніться до нашої контактної особи pr@inmedua.com

Доступне та високонадійне відновлене обладнання Secondlife від Canon Medical Systems Europe

Що ж відбувається з демонстраційним обладнанням компанії Canon Medical, яке не продається? Чи правда, що воно назавжди залишається замкненим на складі, та його потенціал для покращення галузі охорони здоров’я поступово зникає? Відповідь – ні. Компанія Canon Medical Systems дає такому обладнанню друге життя.

У жовтні 1984 року Йоган Вохтело почав працювати в компанії Canon Medical Systems у відділі логістики, а згодом перейшов до відділу управління європейським демонстраційним обладнанням. На цій посаді він набув унікального досвіду, пов’язаного з життєвим циклом демонстраційного обладнання, і цей досвід ліг в основу принципово нового проекту.

«У нас був величезний склад, повний унікального демонстраційного обладнання. Тут зберігалася незліченна кількість обладнання. Частину його вдалося продати, а решту повернули назад до головного офісу в Європі. І я подумав: «Що я мушу робити з усім цим чудовим обладнанням, яке ще не продано? Я мушу його продати!» –  згадує Йоган.

Він не міг продати вже вживане обладнання як абсолютно нове. Йому довелося продати його на інших умовах. Спочатку обладнання довелося очистити та перезавантажити. Але замовники очікували чогось більшого та кращого. Вони очікували б повного відновлення, і саме так народилася ідея створення Secondlife.

Непросте завдання

У 1998 році Йоган взявся за своє нове завдання з ентузіазмом, але не дуже уявляв, скільки зусиль йому доведеться докласти до створення нової схеми.

«Я бачив лише верхівку айсберга замість нескінченної безодні роботи, яка лежала під поверхнею. Робота у сфері відновлення означає дотримання незліченних правил та регламентів, особливо в медичній галузі. Ви маєте бути на 100% впевненим, що обладнання, яке ви відновлюєте, працюватиме на 100% правильно», зазначив він.

Всі системи Secondlife відновлені відповідно до найвищих галузевих стандартів, включно з належною практикою відновлення COCIR. Програма відновлення Secondlife – це процес, який передбачає контроль якості та сертифікацію відповідно до вимог ISO 13485:2003, першого в галузі. Наші системи Secondlife постачаються з найсучаснішими оновленнями відповідного програмного забезпечення, можуть налаштовуватися відповідно до побажань замовника та включатимуть один повний рік гарантійного обслуговування.

Відновлення медичного обладнання вимагає великого обсягу роботи з питаннями регламентів та правових аспектів. Вирішення цих питань на території Європи, де існує безліч правил та регламентів щодо цієї проблеми, це просто титанічна праця.

«У мене є така собі настільна книга, в якій визначається кожен елемент обладнання, що кваліфікується як відновлене обладнання. Нам просто необхідно було написати посібники з відновлення для кожного типу обладнання, яке ми використовуємо, окрім того, щоб підготувати саме обладнання».

Правила та регламенти змінюються з часом, як і системи. Таким чином, завдання написання та оновлення посібників може здатися нескінченним. «Ви повинні складати посібник знову і знову».

Пройшло більше десяти років, перш ніж проект вдалося запустити. Але це вдалося. Назва Secondlife була зареєстрована за рік, у 2009 році. Сьогодні проект є цілком успішним, і обладнання Secondlife продається в усіх країнах Європи.

Шукаючи місця для розміщення обладнання, яке постачається назад з усієї Європи, Йоган переніс відділ відновлення з Зутермера (Нідерланди) до Бельгії, а згодом у 2009 році до Данії, але нещодавно вони знову повернулися до штаб-квартири у Зутермері, Нідерланди. Щоб запустити в експлуатацію нинішній об’єкт, знадобилося півроку.

Новий об’єкт включає декілька зон, спеціально призначених для кожного етапу процесу; вони включають зону приймання, де демонтовані матеріали отримують і перевіряють на комплектність і наявність пошкоджень. У зоні очищення та дезінфекції всі одиниці обладнання очищують і дезінфікують до передачі інженерам.

На підприємстві є два стенди для ремонту КТ-обладнання та один мультимодальний стенд, де співробітники можуть працювати з КТ та більшими рентгенівськими моделями, включаючи інтервенційні системи, встановлені на стелі. Мультимодальний стенд також можна використовувати для навчання та зустрічей із замовниками для огляду їх нової системи. На підприємстві також є спеціальна зона для ультразвукового обладнання, де співробітники можуть одночасно працювати з трьома системами, але при цьому кожен інженер має своє власне робоче місце. Коли системи готові, їх переміщують у зону відправлення, де їх упаковують та встановлюють у ящики для перевезення та додають необхідну документацію.

Сьогодні команда Secondlife компанії Canon Medical включає двох інженерів КТ-обладнання, трьох інженерів ультразвукового обладнання, двох інженерів-механіків, двох бухгалтерів та одного координатора торгового термінала для належного відновлення парка обладнання по всій Європі.

Поетапний підхід

Процес відновлення складається з декількох етапів. Спочатку технік проводить огляд системи, замовляє відсутні деталі, а потім починає процес дезінфекції та очищення. Тим часом інший інженер також може працювати над доступом до нової системи, фотографуванням та маркуванням. Потім інженер оновлює систему. Щоб забезпечити ретельне виконання роботи, за одну одиницю обладнання відповідає тільки один інженер, включаючи тестування після відновлення.

Відновлення КТ-системи займає в середньому три тижні. Але цей час залежить від того, наскільки швидко вирішуються проблеми, та від стану системи. «Деякі системи майже ніколи не використовувалися, інші використовувалися дуже широко. Незалежно від стану систем, кожна система проходить інтенсивний процес відновлення. В середньому в Європі компанія Canon Medical відновлює три КТ-системи та десять ультразвукових систем на місяць.

Центр відновлення також дбає про технічний стан та підготовку демонстраційних ультразвукових систем, кількість яких може складати до 50 одиниць на місяць. 

Багато одиниць обладнання, яке проходить процес відновлення Secondlife, надходить зі стендів для демонстрації в клінічних умовах, але велика частка також постачається з торгових угод, які залишаються основою комерційної діяльності Canon Medical.

Лікарні, які відновлюють своє медичне обладнання, потребують демонтажу своїх старих систем до встановлення будь-якого нового обладнання. Команда Secondlife керується встановленою процедурою демонтажу, що включає планування об’єкта, яке містить опис внутрішніх та зовнішніх частин будівлі, де розташоване обладнання, та необхідні заходи для демонтажу системи в найбільш ефективний спосіб, щоб не спричиняти незручностей для лікарів та пацієнтів лікарні.

Під час процесу та перед відключенням системи від системи електроживлення буде проведено технічну перевірку відповідно до процедури Secondlife для виявлення того, чи система все ще працює безперебійно. Іноді обладнання занадто старе чи пошкоджене для відновлення. Наприклад, обладнання старіше дев’яти років уже не підходить для відновлення за процедурами Secondlife. Для більш старішого обладнання команда знаходить інше застосування в будь-якій країні світу чи розбирає його на запасні частини для технічного обслуговування старіших одиниць обладнання, які все ще функціонують, але потребують ремонту.

Мобільні рішення від Secondlife

Проміжок часу між демонтажем старого обладнання та встановленням нової системи може становити проблему для замовників, яким все ж потрібно надавати медичну допомогу своїм пацієнтам. Щоб заповнити проміжок часу до встановлення нового обладнання, при тимчасових високих робочих навантаженнях або для програм скринінгу ми надаємо короткочасні варіанти встановлення обладнання та широкий спектр мобільних рішень в рамках нашої програми відновлення Secondlife.

Наші мобільні КТ-трейлери Secondlife обладнані найсучаснішим устаткуванням та мають такі ж умови, як і в лікарні: кабінет для КТ-дослідження, апаратне приміщення, бокси для переодягання та душова. Все обладнання трейлеру під’єднане до лікарняної мережі та архіву.

По-справжньому багатозадачне середовище наших мобільних КТ-сканерів робить високу пропускну здатність пацієнтів легко досяжною навіть при пересуванні, без шкоди для догляду за пацієнтами, робочого процесу чи якості зображення. Встановлене устаткування гарантує вам все необхідне під рукою. Забезпечуючи найменшу можливу дозу опромінення пацієнта при збереженні оптимального рівня якості зображення, ми можемо запропонувати КТ-системи з комплексним пакетом функцій зменшення дози, включаючи алгоритм ітераційної реконструкції (AIDR3D) та активну колімацію.

Йоган пояснив, що трейлер набув великої популярності: «Ми можемо запропонувати тимчасове рішення замість того, щоб чекати шість-вісім тижнів до встановлення нового сканера, оскільки, коли система буде замінена, лікарня скористається перевагою модернізації кабінетів для обстеження. Ми розміщуємо мобільний КТ-трейлер просто перед лікарнею, щоб клієнти могли продовжувати проводити сканування пацієнтів, як і в будь-який інший день».

Нові сфери застосування

Все більше пацієнтів стають прихильниками відновленого обладнання Secondlife, яке гарантує таку ж високу якість обладнання, як і нове, просто за більш доступною ціною.

На ринку відновленого обладнання з’явилася неочікувана ніша: все більше ветеринарів використовують відновлене обладнання для огляду своїх пацієнтів. Ці покупці, як правило, мають більш скромний бюджет для придбання медичного візуалізаційного обладнання, тому їм доводиться знаходити інноваційні рішення для задоволення зростаючого попиту на медичне обслуговування з боку власників домашніх тварин.

«Люди витрачають все більше грошей на здоров’я своїх домашніх улюбленців – іноді навіть більше, ніж на себе. Відновлене діагностичне обладнання – це дуже популярна програма у сфері ветеринарної медицини; ветеринарні лікарі та їх клієнти встановлюють більш високий рівень вимог до діагностики. Ми бачимо, що інвестиції ветеринарних лікарів та їх груп швидко збільшуються. Коли ветеринари скеровують своїх пацієнтів до фахівця, наприклад, невролога чи кардіолога, вони звертаються до центру вторинної медичної допомоги, де є спеціалізоване обладнання для візуалізації. Центри вторинної медичної допомоги – це зростаючий бізнес, який заслуговує на більшу увагу в майбутньому», зазначив Йоган.

Інша потенційно цікава ринкова ніша – це візуалізація у сфері кінного спорту. Найкращі екземпляри коней можуть коштувати сотні, тисячі євро, а їхні типові травми – після стрибків або скачок – потребують найкращого діагностичного обладнання. Навіть до купівлі таких дорогих коней власники повинні бути на 100% впевнені, що вони перебувають у найкращій формі, особливо важливими є ділянки шиї, спини та ніг, які потребують повної уваги, оскільки це найбільш уразливі частини тіла тварини.

«Ветеринарний бізнес – це дуже швидко зростаючий ринок, і ми адаптували стратегію нашої компанії, щоб стати головним партнером у цій галузі. Наші клінічні рішення розроблені так, щоб їх можна було адаптувати від дрібних домашніх тварин до коней. Зокрема, в останньому випадку дуже успішно зарекомендували себе наші КТ-системи з найбільшим діаметром тунелю та ультразвукові системи з надзвичайно високою якістю зображення», – сказав Йоган.

«Я вірю, що ми досягнемо успіху. У своїх відгуках покупці зазначають, що дуже задоволені, приємно здивовані якістю відновленого обладнання. Вони й не очікували, що відновлене обладнання може так добре функціонувати. Вони кажуть, що це обладнання схоже на абсолютно нове. Це великий комплімент для нашого персоналу, але ми не збираємося зупинятися на цьому, оскільки завжди є можливість для вдосконалення та підвищення ефективності.»

Джерело інформації: VISIONS, MAGAZINE FOR HEALTH PROFESSIONALS, № 33, AUGUST 2019.

https://eu.medical.canon/visions-magazine/