Canon Medical Systems
01135
Київ
вул. Григорія Андрющенка, 7/19
pr@inmedua.com
https://www.canon-medical.com.ua/img/header/Logo_Canon_Medical_Systems_2018.svg

Особливості УЗД шкіри та окремі випадки захворювань шкіри в практиці дерматології, їх ультразвукові ознаки


Для розповсюдження зверніться до нашої контактної особи pr@inmedua.com

Особливості УЗД шкіри та окремі випадки захворювань шкіри в практиці дерматології, їх ультразвукові ознаки

25 жовтня на базі Житомирського Консультативно-Діагностичного центру відбувся обласний день спеціаліста на тему «Особливості УЗД шкіри та окремі випадки захворювань шкіри в практиці дерматології, їх ультразвукові ознаки» за підтримки компанії #Canon Medical Systems.

Лекції підготувала Головіна Наталія Валер’янівна – провідний косметолог, лікар-дерматолог. Ультразвукова діагностика шкіри є дійсно новим та перспективним напрямом, яким цікавляться не тільки лікарі дерматологи, але й хірурги, в т.ч. пластичні хірурги, лікарі сімейної практики, та УЗ-спеціалісти загального профілю. Великий інтерес до цієї теми зібрав понад 50 фахівців різних профілів м. Житомира та Житомирської області.

Лектор розповіла про особливості дослідження шкіри та необхідне обладнання для проведення такої діагностики, а саме – наявність приладу експертного класу та високочастотного лінійного датчику з частотою не менше 18 МГц для досягнення високої деталізації.

На конкретних клінічних випадках Наталія Валер’янівна показала як виглядають запальні елементи шкіри (наприклад акне, фурункули), об’ємні утворення шкіри (невус, гемангіома, меланома) під час ультразвукового обстеження шкіри. Можливості щодо вибору тактики лікування та прогнозуванню залишкових косметичних дефектів. Також було зазначено, що ультразвукове обстеження шкіри широко застосовується для оцінки можливих ускладнень після проведення мініінвазивних косметологічних процедур.

Після лекції відбувся майстер-клас на ультразвуковій діагностичній системі експертного класу Aplio 400 (Canon Medical Systems), під час якого Наталія Валер’янівна за допомогою лінійного датчику 18 МГц продемонструвала принципи та методи ультразвукової діагностики шкіри та підшкірних структур. Великий інтерес викликала унікальна допплеровська методика SMI, яка дозволяє розширити можливості уз метода за рахунок візуалізації дрібних судин та мікрокровотоків, які зазвичай не візуалізуються в традиційних допплеровських режимах.

Всі присутні змогли поповнити свій багаж знань новою інформацією та оцінити можливості УЗД-обладнання експертного рівня та сучасних високочастотних датчиків. Кожен учасник отримав сертифікат про проходження теоретичного курсу на тему «Особливості УЗД шкіри та окремі випадки захворювань шкіри в практиці дерматології, їх ультразвукові ознаки»

Дякуємо лектору – Головіній Наталії Валер’янівні та всім відвідувачам УЗ школи!

Чекаємо нових зустрічей з Вами!