Canon Medical Systems
01135
Київ
вул. Григорія Андрющенка, 7/19
pr@inmedua.com
https://www.canon-medical.com.ua/img/header/Logo_Canon_Medical_Systems_2018.svg

У 43-річної жінки протягом 4 днів спостерігалась лихоманка, кашель, виділення мокротиння та задишка.


Для розповсюдження зверніться до нашої контактної особи pr@inmedua.com

У 43-річної жінки протягом 4 днів спостерігалась лихоманка, кашель, виділення мокротиння та задишка. Жінка разом зі своїм 15-річним сином та чоловіком перебувала в м. Ухань (центр спалаху вірусу COVID-19). Температура тіла жінки становила 38°С та супроводжувалась респіраторними симптомами, у сина температура трималась на позначці 39°С. У чоловіка були повністю відсутні будь-які симптоми хвороби.

Лікарями було проведено ряд діагностичних досліджень, в тому числі КТ та тести на наявність вірусу. КТ виявило наявність осередків вузликів в легенях, діагноз чоловіка був підтверджений за допомогою тесту.

Результати КТ сканування подані на прикладах 1, 2, 3. Зображення результатів КТ досліджень демонструють реакцію організму пов’язану з імунною системою людини та стадією захворювання.

Інформаційний екскурс.

Спалах захворювання на коронавірус (COVID-19) розпочався у грудні 2019 року в місті Ухань, столиці центральної провінції Хубей в Китаї. Вважалося спочатку, що вірус, ймовірно, має зоонотичне походження, пов’язанє з міським ринком морепродуктів в Хуанані, але розповсюдження вірусу від людини до людини призвело до 73451 випадків у 26 країнах зі 1875 смертельними випадками станом на 18 лютого 2020 року. Про захворювання у США вперше було повідомлено 20 січня 2020 року, а загальна кількість випадків у США досягла 15 станом на 17 лютого 2020 року. Найбільш поширеними клінічними симптомами є лихоманка та кашель на додаток до інших неспецифічних симптомів, включаючи задишку, головний біль, хворобливість м’язів та втому. Близько 20% випадків є важкими, а смертність — приблизно 3%. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) 30 січня 2020 року оголосила глобальну надзвичайну ситуацію зі здоров’ям.

Це сьомий відомий коронавірус, який уражає людей. Ще два помітні приклади включають важкий гострий респіраторний синдром (ГРВІ) та респіраторний синдром на Близькому Сході (МЕРС), перший з яких розпочався на півдні Китаю і призвів до 774 смертей із 8 098 інфікованих осіб у 29 країнах з листопада 2002 року до липня 2003 року; інший спалахнув в Саудівській Аравії і був причиною 848 смертей серед 2458 осіб у 27 країнах до липня 2019 року.

Щодня повідомлялося про 3 605 нових випадків захворювання на COVID-19 з моменту попереднього дослідження, опублікованого 4 лютого 2020 року. Паралельно з клініцистами, рентгенологи проводять дослідження серед пацієнтів що захворіли або знаходяться в зоні ризику на підставі даних результатів КТ грудної клітки.

КТ грудної клітки є життєво важливим компонентом алгоритму діагностики для пацієнтів із підозрою на вірус COVID-19. Дійсно, враховуючи обмежену кількість наборів rRT-PCR у деяких центрах (КНР) та можливість помилкових негативних результатів rRT-PCR, Національна комісія з охорони здоров’я КНР заохочує проведення діагностики лише на підставі клінічних даних та КТ грудної клітки.